Pre získanie záberu na sociálnu sieť mohla prísť o život. Jedná sa o mladú ženu, ktorú sa vystavila obrovskému nebezpečenstvu. Medvedicu, ktorá sa pohybovala v blízkosti smetných košov si natáčala na mobil len z niekoľko metrovej vzdialenosti.

Prednedávnom obyvateľ Vysokých Tatier natočil vskutku desivé video. Na týchto záberoch je medvedica, ktorá si zrejme hľadá nejakú potravu v kontajneroch.

Muž v čase natáčania videa sedel v aute. Na konci videa je však okrem medvedice vidieť aj mladú ženu, ktorá si ju tiež natáčala na mobil. Akurát ona od medvedice stála len pár metrov, čiže ak by sa k nej šelma rozbehla, mala by malú šancu na prežitie.

Toto video bolo ukázané poľovníckemu špecialistovi Jánovi Kuchárikovi, ktorý sa k tomu jasne vyjadril.

„Keď som si začal pozerať video, tak som si myslel, že sa to natáča len z toho auta, už to mi prišlo dosť riskantné. Takto získavať zábery, ako to robila tá mladá dievčina, je skutočne nerozvážne a nebezpečné, dovolím si povedať, že až hlúpe. Tam jej chýbal zrejme len jeden krok vpred a dopadlo by to naozaj nešťastne,“ povedal Kuchárik. Špecialista zdôraznil, že na konci videa je vidieť, ako medvedica zvažuje útok či ústup.

„Netreba zabúdať, že takýto jedinec má potrebu zahnať hlad, a keď sa k tomu pridá stres z okolia, stačí skutočne malý podnet, aby došlo k útoku,“ dodal.

Zároveň poľovnícky špecialista odporúča, aby ľudia ktorým sa naskytne takýto pohľad, v žiadnom prípade sa k medveďovi nepribližovali ale potichu sa dali na ústup, aby si ich medveď nevšimol.

V lokalite Smokovcov sa podľa zástupcu náčelníka tatranskej mestskej polície pohybuje približne dvadsať medveďov hnedých.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Vložte komentár
Napíšte Vaše meno