Ruský vojak bojuje o svoj život po brutálnom útoku medveďa. Šelma ho oskalpovala a lekári mu museli následne amputovať nohu. Nebyť rýchlej pomoci, ktorú mužovi poskytli miestny, medveď by ho určite zabil.

Vojak Alexej Ivanovský (36) bol napadnutý medveďom hnedým na pláži na ostrove Kunašír, ktorý je súčasťou Kurilských ostrovov, v čase keď tam zbieral kraby.

Muža previezli do nemocnice v kóme a s veľmi vážnymi zraneniami. Lekári mu museli amputovať nohu a bol doslova oskalpovaný. Medveď mu totiž strhol kožu od hlavy po zadok. Na mieste útoku na našlo aj ucho vojaka, ktoré sa lekárom podarilo prišiť naspäť.

Na muža zaútočila medvedica, ktorá ochraňovala svoje mláďatá. (fotozdroj:stock.adobe.com)

Príčinou útoku bol zrejme fakt, že išlo o medvedicu, ktorá sa tam pohybovala so svojimi mláďatami, čo dokazujú aj nájdené stopy. Miestny odohnali medvedicu až za pomoci auta. Pri útoku bol zranený aj ďalší vojak, ktorý sa snažil pomôcť kamarátovi. Jeho zranenia však nie sú vážne.

Niektoré zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivejšie povahy.

V Rusku už ide o druhý útok medveďa na vojakov v krátkom čase. Nedávno šelma napadla tiež posádku majáku na Kamčatke, pričom zahynul jeden muž a ďalší utrpel vážne zranenia.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Vložte komentár
Napíšte Vaše meno